Dzień dobry ☺️
Po pięknym wrześniowym weekendzie zaczynamy nowy tydzień. Ostatnio takie poranki przed wyjściem do pracy osładzam sobie pysznymi placuszkami z płatków owsianych.
A robi się je bardzo prosto:
– 5 łyżek płatków owsianych
– 1 jajko
– 0,5 banana
– przyprawy, np. kakao, cynamon
– ewentualne dodatki, np. nasiona chia
blenduję przez chwilę na prawie gładką masę.
Na gorącą patelnię wylewam odrobinę oleju i nakładam łyżką masę plackową. Smażę z dwóch stron aż będą lekko brązowe. Wykładam placki na talerz i polewam jogurtem naturalnym, olejem z pestek dyni i syropem klonowym. Uwieńczeniem tego rozpustnego śniadania jest nonszalancko rozrzucona garść borówek ?
Uwaga – lifehack: smażę podwójną porcję raz na dwa dni i co drugi dzień mam wolne od pichcenia śniadania ??
Miłego dnia! ?
Dodaj komentarz